Loading...
varmepumpe

Bedre og billigere varme med en moderne og energi effektiv varmepumpe

Når du vælger at skifte dit fyr eller dine dyre elektriske varmeapparater ud med en energi effektiv varmepumpe, gør du ikke blot miljøet en kæmpe tjeneste. Du kan også regne med at spare store summer i forbindelse med dine årlige udgifter til varme.

Som hovedregel siges det, at den gennemsnitlige husholdning kan skære op imod firs procent af disse udgifter, hvis et gammelt, udtjent fyr eller super ineffektive elradiatorer skrottes til fordel for enten en luft til vand varmepumpe eller en luft til luft varmepumpe. Disse varmepumper er nemlig ikke blot det mest miljø og klima venlige alternativ til de konventionelle opvarmnings former, som findes på markedet – de er også langt billigere i drift.

En varmepumpe udnytter nemlig den tilførte energi med langt højere effektivitet end et fyr eller en elradiator. Og da du samtidig kan opnå offentligt tilskud til indkøb, montering og installering af en varmepumpe – det såkaldte energi tilskud – har din nye varmepumpe tjent sig selv ind i løbet af nul komma fem!

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Om du skal vælge en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe, kommer an på hvorledes du på nuværende tidspunkt opvarmer din bolig. Bruger du et fyr, og er du godt tilfreds med at have vand radiatorer, kan du lade en luft til vand varmepumpe udføre opgaven med opvarmning af såvel cirkulations vand som brugsvand. Og de gamle elovne kan med fordel erstattes af en luft til luft varmepumpe.

Størrelsen og yde evnen på din nye varmepumpe kan bestemmes ud fra din boligs størrelse og husholdningens behov. Her er det en god idé at få en fagmand med på råd, som samtidig kan hjælpe med opsætning og installering af din varmepumpe. Har du brug for hjælp til varmepumpe i Sønderjylland, kan du altid kontakte Rolskov El på rolskov.dk