Loading...
Maskinstation Herning

Derfor er det dyrt at være landmand

Mange tror fejlagtigt at det at være landmand, er et det samme som at have et stille og roligt, og hyggeligt liv ude på landet. At være landmand er i virkeligheden et rigtigt hårdt job, der kræver at man arbejder utroligt mange timer, og at man altid er klar til til at rykke, hvis der skulle opstå et problem.

Derudover er det også voldsomt dyrt at være landmand. I denne artikel kan du læse mere om hvorfor det er så dyrt at være landmand.

Det kræver meget udstyr

Hvis man er fuldtidslandmand og både har dyr og marker, der skal holdes ved lige, så medfølger der også rigtig mange udgifter. En mejetærsker koster f.eks. flere millioner kroner og hvis man ikke er kreditgodkendt eller har penge i banken, så kan man hurtigt være tvunget til at vinke farvel til drømmen.

Det er dog muligt at leje disse maskiner hos en maskinstation. Hvis du vil vide mere om maskinstationer, kan du læs mere her: https://midtjydskmaskinstation.dk/ 

Dyrene skal passes

Udover udgifterne til at købe selv dyrene, så kommer der også udgifter til foder oveni, og en god stor flok køer eller grise, spiser en del mere end man umiddelbart skulle tro. Derudover må man også regne med at der komme udgifter til dyrlægebesøg, da dyr, ligesom mennesker, kan blive syge. Desværre betyder sygdom at mange dyr må aflives, da det ikke har et lige så stærk immunsystem som mennesket har.

Der skal betales løn

Om man har ansatte eller ej, så kan man ikke komme udenom udgifter til løn, om ikke andet til sig selv. Selvom man ejer sin gård og sine dyr, så skal der jo stadig mad på bordet og det er derfor vigtigt at man tjener penge ind, til disse udgifter. I sidste ende kan det godt betale sig at være landmand, man skal bare samtidig være en god købmand.