Loading...
festmusik

En kvik guide til at lave god festmusik!

Man siger, at hvis man bare havde opskriften til at skrive det gode hit, så ville alle kunne gøre det, men det er faktisk ikke så svært, som det kan se ud, hvis du følger den her lille og ret så nemme opskrift på at lave festmusik!

Det kan så godt være, det kræver en del forbindelse, adgange til medier med videre for, at dit nummer bliver en landeplage i ind- og udland, men nu og her koncentrerer vi os bare om at levere noget nær garanti for, at du kan sammensætte nok elementer til at skabe festmusik.

Vi tør godt love, at den slags musik vil blive et hit i nærradioerne, på streaming-tjenesterne og som festmusik i Nordjylland intet mindre, hvis du bare at teknisk forstand på at lave, mixe og udgive musikken selv.

De fleste mennesker kan jo selv være deres egne hitmagere, da teknologien og rådigheden til at udgive musik er blevet mangfoldig som aldrig før.

Vi kan dog ikke hjælpe dig med, hvad der gemmer sig bare de udtryk, vi kommer med, for det er ofte op til fortolkning hos den enkelte, men vi er ret sikre på, at du nok skal regne den ud.

Lad ikke numre, der er over tre minutter lange, skab ikke for lange introer eller outroer, og sørg for at musikken har et gennemgående beat, der gentager sig, er til at nynne; men ikke mindst skal man komme til omkvædet/hooket ret så hurtigt, og det må gerne gentage sig bestandigt på bekostning af versene.

Hvorfor tror du, at der er så mange tekstforfattere til selv almindelige popsange?

Mange mennesker vil have del i kagen af pengene, og der skal mange tilretninger til for at skabe det rette hit – men det kan DU også gøre!

Lad teksten handle om noget basalt og jævnt, som alle kan forholde sig til, hvilket sagtens kan være kærlighed. Det er en evig klassiker, og det sidste brud har endnu ikke fundet sted, og her skal dit hit være lydsporet til det.

Værsgo, så er du klar til at lave festmusik!