Loading...
kiropraktor

Få hjælp til justering af din krop hos en kiropraktor

Måske forbinder du mestendels begrebet kiropraktor med det berømte knæk, som kommer når en kiropraktor justerer en nakke eller en ryg. Men en kiropraktor har et langt større arbejdsområde.

Hvad gør en kiropraktor?

En kiropraktor arbejder med hele kroppen – ikke, som man måske skulle tro, udelukkende med ryg og nakke. Når du besøger en kiropraktor vil han eller hun se på din krops funktionaltet som en helhed. Problemer med bevægeligheden i dine ekstremiteter – det vil sige arme og ben – kan nemlig sagtens hidrøre fra skavanker i din ryg. Og har du hold i nakken kan problemets årsag sagtens findes i en skæv bækkenstilling, eller spændinger i din lænd.

Når det handler om ryg og bevæge apparat hænger tingene i høj grad sammen indbyrdes, og kan ikke anskues på isoleret vis. Derfor er det vigtigt at du, når du første gang besøger en kiropraktor, fortæller ham eller hende om alle dine skavanker og problemer. Har du gamle sportsskader er det også en god idé at lade kiropraktoren kende omfanget af disse. Og lider du af kroniske sygdomme, eller har du arvæv rundt omkring på kroppen, er det også vigtig viden for en kiropraktor.

Hvordan foregår et kiropraktor besøg?

Til din første kiropraktor konsultation er der altid sat ekstra tid af. Dette besøg handler nemlig ikke primært om behandling, men om at lære dig at kende som patient. Din kiropraktor vil stille dig spørgsmål angående din generelle helbreds tilstand, og bede dig selv sætte ord på dine problemer.

Denne del af konsultationen kaldes anamnese, og suppleres med en grundig manuel og visuel undersøgelse af din krop. Er der ikke optaget røntgen billeder vil din kiropraktor sørge for at dette sker. På den måde kan han eller hun danne sig et komplet billede af din krop og dens eventuelle skader og skavanker før behandlingen påbegyndes.

Du kan finde din lokale kiropraktor på Frederiksberg på https://www.kiropraktor-frederiksberg.dk/