Få renset din kloak

04 maj 2022 lotte_hindsberg

advertorial

Er du ejer af et hus eller et sommerhus, har du pligt til at vedligeholde din kloak. Det betyder at hvis du begynder at opleve at det lugter af kloak, du vil ikke være i tvivl eller at det føles som om at din kloak er stoppet, så skal du kontakte din lokale autoriseret kloakmester.

Han vil efterfølgende lave en tv-inspektion af din kloak. Viser det sig at der er problemer, vil din lokale autoriseret kloakmester kontakte dig, så i kan aftale hvornår han skal løse problemerne. Du kan blandt andet søge på kloakservice i Odsherred. 

kloakservice odsherred

Derfor er kloakken så vigtig

At have en velfungerende kloak, er vigtigt for vores almene sundhed. Derfor er det vigtigt at det fungere optimalt. Årsagen skyldes blandt andet rotter. Rotter kan overføre sygdomme fra dyr til mennesker og de elsker kloakker. Det er for dem det ideelle sted at bo og flytter blot to rotter ind, vil du have flere hundrede indenfor få måneder.

Er du i tvivl hvor vigtigt det er at bekæmpe rotter, kan du på internettet slå den sorte død op. 25 procent at alle i Europa døde af pesten og sygdommen blev bredt at rotterne, der levede af det affald, der var en del af hverdagen dengang.

Opdager du eller din kloakmester at der er rotter i din kloak, har du pligt til at kontakte din kommune. Det er gratis da du betaler via din ejendomsskat. Kommunen vil sende en rottebekæmper ud. Det er ikke noget du selv kan eller må gøre. 

Det du til gengæld kan gøre er at rydde op på din grund, så rotter ikke finder din grund attraktiv. Det gælder blandt andet at fjerne nedfaldsfrugter, så der ikke er mad om vinteren og så rydde op. Mørke våde steder er det ideelle sted for et rottepar at stifte en familie.

Flere Nyheder