Loading...
varmepumpe

Find den rigtige varmepumpe i Henne

I dag er mange ikke alene miljøorienteret og vil derfor gerne have en mere miljøvenlig løsning som energikilde, samtidig med at de gerne vil have en lavere elregning. Det får man med en varmepumpe. Det er ren win-win. Inden du skifter til en varmepumpe, er det en god ide at få en autoriseret installatør på besøg. Han vil ikke alene kunne vurderer om jeres bolig er velegnet til en varmepumpe og hvor stor pumpen skal være. Er boligen dårlig isoleret anbefales det, at i starter med at få isoleret, så i får mest muligt ud af varmepumpen.

Jeres autoriseret installatør kan også vurderer, hvilke en af de tre typer af varmepumper, det passer bedst til jeres bolig og behov. I kan f.eks. kigge på varmepumper i Henne.

De tre forskellige typer af varmepumper

I princippet findes der tre forskellige typer af varmepumper. Luft til luft er den billigste og mindst effektive. Den er god til et sommerhus eller en kolonihave, hvor man ikke er hele året rundt. Den kan i stedet forlænge sæsonen med en måned eller to. Det er den eneste varmepumpe der også fungere som en A/C.

De to andre varmepumper, vand til luft og jordvarme fungerer i princippet på samme måde, da begge udnytter forskellen i varmen der er i luften eller i jorden. Jordvarmen er den mest effektive, men også den dyreste, da det kræver at der skal lægges rør ned i haven. Det kræver også en relativ stor have. Har du ikke lyst til at få gravet din have op eller er den ikke stor nok, er vand til luft et glimende alternativ. 

Inden du får udskiftet din varmekilde, skal der søges om tilladelse hos kommunen. Det kan din autoriseret installatør hjælpe med. Det er som udgangspunkt ren proforma. Husk også at give BRF besked om ændringen.