Loading...
termisk

Forlæng levetiden på dit maskinel med termisk sprøjtning

Skal nyt maskinel i din produktions hal hærdes for længere holdbarhed? Så kan du med fordel vælge termisk sprøjtning og indsmeltning

Hvordan foregår termisk sprøjtning og indsmeltning?

Termisk sprøjtning og termisk indsmeltning er to dele af en samlet proces, i hvilken et metal pulver opvarmes og påføres et metal emne. Som regel er der tale om en vital bevægelig del af maskinel, som er udsat for en høj grad af friktion og derfor hurtigt kan gå hen og blive slidt. Ved termisk sprøjtning og termisk indsmeltning kan man hærde dette metal emne, således at det bliver mere slidstærkt og modstands dygtigt, og dermed kan holde længere.

Det metal pulver, som anvendes i forbindelse med termisk sprøjtning og indsmeltning, hedder Wolframkarbid og har en har en hårdhed på ca. 2200 HV5. Dette giver en rigtig god slidstyrke, idet de typiske slid partikler – eksempelvis kvarts eller sand – har en hårdhed på ca. 1200-1500 HV5, og dermed ikke en chance imod et metal emne, som er behandlet med termisk sprøjtning og indsmeltning. Ved en almindelig varme behandling vil den opnåede hårdhed til sammenligning ligge på omkring 700-800 HV5. Du kan altså opnå væsentligt bedre og mere holdbare resultater ved termisk sprøjtning og termisk indsmeltning end du kan med konventionel hærdning af dine metal emner.

Således kan det faktisk bedre betale sig at købe et leje pasninger, snøreliv på aksler, pumpedele, geardele, aksler, glide lejer, tætninger, maskindele, ventil stænger, stempler, føringer, valser, slidskinner eller andre emner til en lavere pris og dernæst lade dem behandle ved hjælp af termisk sprøjtning og termisk indsmeltning, end det kan svare sig at købe dyrere emner, som alligevel skal hærdes. Du kan nemlig forlænge levetiden på disse emner med op til fem gange med termisk sprøjtning og indsmeltning.

Du kan få mere information om termisk sprøjtning på thybotech.dk