Loading...
kloakservice

Gør din kloak klar til efterårets og vinterens vandmasser

Lige om lidt er efteråret over os og som de sidste par år har været vil det betyde en masse vand. Det er på grund af klimaforandringer at vi oplever langt flere skybrud og sætter vores kloak under pres. Derfor skal de også være i orden, for hvis vandet ikke kan komme ned i kloakken, vil den i stedet finde andre steder at trænge ned eller ind i. Det samme gør sig gældende til vinter, hvis vi får godt med sne. 

Det kan f.eks. være din kælder, hvilke i værste fald kan have store og ødelæggende konsekvenser for din bolig. Du må ikke selv ordne din kloak, det skal være en autoriseret kloakmester. Du kan læse mere her https://vesthimmerlands-kloakservice.dk/.

Få undersøgt din kloak

Da du ikke selv nå undersøge din kloak, skal du have fat i en autoristeret kloakmester og han skal foretage en Tv-inspektion af din del af kloakken. Hvis det viser sig at der er en prop. F.eks. af gammel skidt og snavs vil han lave en slamsugning, så der igen er hul igennem og hvad der nu end kommer ned i kloakken vil hurtigt og nemt komme videre. 

Selvom du ikke selv må undersøge din kloak, er det en god ide at fjerne gamle blade, som kan have sat sig fast. Det gælder både i og omkring kloakken, men også nedfaldsrøret og selve tagrenden. Husk også at få klippet dine træer ned her til efteråret, så de ikke taber deres blade på dit tag. 

Når du får lavet en Tv-inspektion så er det samtidig en god ide at få det rottesikret. Få din lokale kloakmester til at sætte et filter på den del af kloakken der går op til din bolig. Ved at have et filter på sikre du dig, at du ikke via kloakken får uvelkomne gæster.