Hold lidt igen med krydderierne på dit pizzaria
Når man vil have smag på ens mad, så tror mange mennesker fejlagtigt, at det handler om at krydre ens mad ad hekkenfeldt til, fordi man så tror, at der bringer total meget smag frem i maden.
Men man kan bare risikere, at man til sidst ikke kan smage hverken maden eller krydderiet, fordi man har overdøvet maden med det valgte krydderi.
Bruger man for mange krydderier samtidig, så ender man med, at man ikke kan smage dem fra hinanden; og det er jo også noget mad, som der bedst går sammen med specifikke krydderier end andre.
Og så er det den klassiske med, at man gør maden alt for stærk, så den stort set ikke er til at spise, og man kan i hvert fald ikke smage maden og bare mærke, at det brænder i munden på en.
Det skal man også huske, når man spiser ude.
Lad pizzariaet står for at lave maden, som den skal være
Måske spiser man på ens sædvanlige sted, hvor man som regel bestiller det sædvanlige, og så beder man måske om, at der bliver tilsat et ekstra krydderi, eller man gør maden ekstra stærk.
Det er jo kunden, der har ret, hvis man nu kan lide maden på en bestemt måde, men der er jo en grund til, at maden er sammensat på den måde, som den er i menuen: det er ikke tilfældigt og nøje udvalgt med ingredienserne og, hvad der er puttet på.
Man kan så oftest finde krydderier på bordet, men det skal være for at fremhæve nogle smage i maden, eller hvis man ved et uheld har glemt det i køkkenet.
Det er ikke til for, at man skal pjaske maden til på den måde, og man skal heller ikke begynde at udfordre sig selv eller hinanden til, hvem der kan holde til mest.
Det ødelægger bare maden.