Loading...
entreprenør

Hvorfor bliver man entreprenør?

Entreprenør som levevej

Oftest ser man, at flere og flere mennesker bliver entreprenører. Det er en livsstil og mange mennesker ønsker at blive en del af denne livsstil. Det kan der være mange gode grunde til, men som med alting er der selvfølgelig fordele og ulemper også på dette punkt. 

At være entreprenør kræver nemlig gå-på-mod: Pludselig skal du altså gå dine helt veje, og ja det lyder måske fedt i nogles ører, men har du også rygraden til at skulle sætte dit selv i arbejde?

Det er nemlig lidt af en ofring, når du vælger at blive entreprenør eller iværksætter. Her er nogle af de mest almindelige tanker bag, hvorfor folk vælger at blive entreprenør:

1) Egen arbejdstid

Som entreprenør vælger du fuldkommen din egen arbejdstid. Det betyder, at du selv bestemmer, hvornår og hvordan du vil arbejde. Det skaber en kæmpe frihed, og gør det muligt at planlægge din kalender som du vil. Dette er et attraktivt element for mange, men man bør også huske på, at der nogle uger, bliver overarbejde og man ikke altid kan få fri, når man vil – for så er du pludselig bossen. 

2) En genial idé

Man har udviklet en genial idé og tænker: Nu skal jeg være entreprenør. Overvej lige først om ideen fungerer i praksis? Er ideen allerede opfundet og er Danmark det rette marked for din idé? Hvis du vælger at blive entreprenør indenfor håndværker faget, er ideerne selvfølgelig ikke splinter nye. Der kan du vælge at køre den pr. default uden at undersøge markedet yderligere.  Læs mere om entreprenør på tømrermarkedet lige her: https://www.vennelyst.dk/

3) Ingen penge 

De fleste starter op uden penge, og det kan sagtens lade sig gøre. Overvej dog, hvor tæt du kommer til at sidde i det, og om det er er det hele værd, hvis det ender ud i rugbrødsmadder hver dag. Dog er de fleste entreprenører startet på tunmadder – så længe du har det in mente.