Loading...
gulvslibning

Hvorfor er efterbehandling vigtigt?

En overfladebehandling er virkelig vigtig, da den er med til at beskytte og skåne dit gulv for slid og smuds, samtidig med at den gør det lettere for dig ikke bare at rengøre gulvet, men også at vedligeholde det. For træet er et yderst holdbart materiale, men hvis ikke det er behandlet, og du kommer til at tabe væske eller det bliver beskidt, så vil det hurtigt suge det hele til sig, og så er det ikke til bare at vaske det af med en klud.

Det kan du noget nemmere, hvis du har behandlet gulvet, da det vil fjerne væske, afvise smuds og mindske ridser mm. Når det er sagt, så bliver dit behov selvfølgelig vigtigt for, hvad du skal vælge af efterbehandling. Der findes nemlig flere forskellige, som man kan vælge. Her skal du se på, hvor meget du gider at gøre rent, hvor slidstærkt det skal være og ikke mindst hvilket udseende du ønsker. Læs mere på https://gulvkanonen.dk/

Efterbehandlingstyper

Hvis du er vild med det rustikke og naturlige look, så er sæbebehandling måske det rigtige valg. Fordelen er nemlig, at sæbebehandlingen ikke bare er nem at udføre, men også nem at vedligeholde, selvom der skal en del vedligeholdelse til. Du skal dog være opmærksom på, at du skal købe den rigtige sæbe, da det er vigtigt, at sæben kan skabe en åndbar film, som beskytter gulvet. Udover det, så er fordelen at det kan lysne gulvet. Den største ulempe er dog, at det beskytter knap så godt, som f.eks. olie.

Olie er en anden populær teknik i Danmark, blandt andet fordi gulvet får et naturligt udseende og en flot varm glød, samtidig med at gulvet er ret stærkt, og afviser smuds. Derudover kan gulvet repareres løbende, hvilket ikke er muligt på samme måde med f.eks. lak, som ellers er den mest slidstærke efterbehandling.