Hvorfor skal du overveje at sende dit barn på privatskole?

05 april 2022 Emilie Jacobsen

editorial

Det er en stor beslutning, når du skal vælge, hvor dine børn skal gå i skole henne. Du har sikkert overvejet, om det skal være den private folkeskole, eller om du skal finde et alternativ. Det alternativ kan for eksempel være en privatskole. Det er der nemlig en del fordele ved. På den privatskole skal de ikke følge de samme regler som i folkeskolen, hvilket blandt andet betyder, at de kan lægge et højere fagligt niveau, hvis de ønsker det. Samtidig kan det være muligt for dem at målrette undervisningen mere efter den enkelte elev, da der ofte ikke er lige så mange elever i klasserne. 

Bor du på Frederiksberg eller i en af de omkringliggende kommuner, kan du for eksempel overveje at sende dit barn på Johannesskolen. Skolen er en privatskole, der ligger på Frederiksberg, men også med nem adgang fra både Rødovre, Valby og Vanløse. Selvom du bor i København eller Rødovre Kommune, kan du altså også godt overveje at sende dit barn på skolen. Se mere her

privatskole

Hvornår skal jeg skrive mit barn op til privatskole?

Hvis du overvejer at sende dit barn på en privatskole, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at du ikke bare er garanteret en plads. Du skal skrive dit barn op i god tid. På Johannesskolen anbefaler de faktisk, at du skriver dit barn op allerede, når det er blevet født. Dermed kommer dit barn højt op på ventelisten, og du kan være mere sikker på, at han eller hun har mulighed for at starte i børnehaveklasse på skolen. 

Ser I på privatskoler, fordi dit barn overvejer at skifte skole, kan du også godt være heldig at få en plads til ham eller hende på Johannesskolen. Hvis der opstår en ledig plads i en klasse, kan I måske få den, ellers starter de også nye 4. og 7. klasser op, som dit barn kan være heldig at få en plads i. 

Flere Nyheder