Loading...
massage

Massage er afslapning og meget mere

En tur i den lokale spa, hygge ved bålet, blive i sengen til klokken sent og selvfølgelig at få massage er alle ting som de fleste forbinder med ren afslapning. Og selvom massage er fantastisk til at hjælpe dig med at slappe af, har massage også flere andre terapeutiske fordele.

Hvad er massage?

Selve udtrykket “massage” omfatter faktisk en lang række forskellige former for massage, lige fra svensk massage (den mest almindelige type) til massage, der har et mere målrettet og specifikt formål, f.eks. en sportsmassage, der har til formål at hjælpe atleter gendanne deres muskelmasse.

Putter godt pres på kroppen

Uanset type kommer fordelene ved massage virkelig ned på én ting: pres. Huden bevæges under en moderat trykmassage, hvilket resulterer i en beroligende og langsommere nervesystem. Og nedbremsningen af nervesystemet fører også til andre fysiologiske ting. En lav puls, sænket blodtryk og ændringer i EEG -mønstre (den elektriske aktivitet i hjernen).

Hvad siger forskningen?

Forskning har vist a massage har en række positive effekter på kroppen selvom det kun tager ca. 20. Det betyder, at når du får en massage, hvoraf de fleste ofte varer omkring 50 minutter lange, så kan du være sikker på at det er godt og sundt for dit generelle helbred.

Kan man gøre det selv?

Du behøver ikke gå til en massør hele tiden, du kan også give dig selv massage. Vi kan nå langt de fleste områder på vores krop, og det betyder at du kan lave en 20-minutters selvmassage ved at bruge en massagebørste i brusebadet eller endda gnide en tennisbold mod kroppen, der hvor den trænger.

Book en tid

Men hvis det er tid til lidt selvforkælelse, hvor du kan slappe helt af. Kan det godt anbefales at booke en massage i vanløse så snart som muligt. Lige meget om du gør det selv eller lader en anden om det, så har massagen en masse fordele for dig og din krop