Når du som vognmand skal ansætte nye folk

30 januar 2020 Anders Lundtang Hansen

Det er ikke nemt at gøre sig klar til en jobsamtale, og selvom man kan føle sig godt klædt på, fordi man trods alt er blevet udvalgt blandt – må man antage – mange ansøgninger, så kan det stadig blive angstprovokerende for mange.

Nogle betragter det ligesom at gå til eksamen, hvorfor man forbereder sig, sover igennem, drikke kaffen fra morgenstunde; øver sig på at sige noget udover ansøgninger og CV’et, tage pænt tøj på, have været i et grundigt bad med videre.

Der er skrevet meget om, hvordan man skal agere og opføre sig til en jobsamtale, spørge ind til arbejdspladsen, have lavet sin egen research og selv stille krav til stedet, men man glemmer nogle gange at komme ind på et vigtigt element: kemi

Og den kemi skal også komme fra begge sider af bordet af.

Man glemmer nemlig at se situationen fra ansætterens side, fordi man betragter det som, at vedkommende har servefordelen, er på hjemmebanen med videre og tager den store afgørelse, og det er da også korrekt.

Men i samme situation, som kan gælde for en vognmand, der søger nye kræfter, så kan man også føle, at man bliver manipuleret og ført bag lyset og får set en potentiel medarbejder fra en side, der ikke er den sande.

Her menes ikke, at vedkommende forsøger at snyde sig til et arbejde ved at lyve til samtalen eller plante løgne i ens skriftlige indsendte ting, men som beskrevet gør man nemlig ofte så meget ud af sig selv til sådan en samtale, at man jo næppe præsenterer sig selv, som man er til hverdag.

Bevares, en ansat hos en vognmand skal ofte arbejde på egen fod, hvorfor man ikke altid ser så meget til hinanden, men derfor er det stadig vigtigt at have de rette medarbejdere.

Derfor skal man også som jobgiver føle efter, om kemien er der, og om man synes, man får præsenteret den rette medarbejder, før man indgår en aftale – selvom alle de andre parametre kan føles fantastiske.

Flere Nyheder