Loading...
diamantboring

Præcis boring med diamantboring

Skal du have boret hul i muren på dit hus i forbindelse med kabeltræk, eller skal der anlægges nyt afløb i badeværelset? Så kan du med fordel benytte dig af diamantboring.

Hvad er diamantboring?

Diamantboring er en særlig boreteknik som især anvendes når der skal bores i hårde materialer og belægninger. Det kan for eksempel være asfalt, granit, beton, cement, sten, fliser eller andre materialer, som på den ene side er utroligt hårdt at bore i, på den anden side let pådrager sig skader derved.

Hvis du således ønsker at undgå, at fundamentet på dit hus flækker eller revner når der skal bores ud til kabler eller rørledninger – for eksempel i forbindelse med etablering af afløb – er det en god idé at anvende diamantboring. Med diamantboring opnås den største præcision i boringen, og derfor kan diamantboring med fordel anvendes, når der skal bores huller i murværk, gulve eller vægge i forbindelse med anlæggelse af ventilation eller el installationer, installering af fjernvarme, eller etablering af rørledninger til drikkevand eller spildevand.

Ved diamantboring anvendes et særligt bor, på hvilke såkaldte industridiamanter er monteret. Du kender sikkert bedst diamanter i form af dekorative ædelsten som anvendes i smykker, men selv om smykkediamanter og industridiamanter i bund og grund er det samme materiale, har de intet til fælles der ud over.

Diamant er det hårdeste materiale, som findes. Det er derfor man anvender diamantboring til boring i hårde materialer, når borehullet skal være præcist. Ved diamantboring opstår nemlig ikke den samme mængde friktion, som giver anledning til rystelser og vibrationer, hvilket kan slå selv den mest erfarne håndværker ud af kurs – med risiko for skade på materialet. Du får, med andre ord, en sikker boring, når du vælger at lade den foregå ved hjælp af diamantboring.

Læs mere om diamantboring på M.C. Diamantskærings hjemmeside mcds.dk