Sådan kan du male med konstrastfarver i dit hjem

09 februar 2022 Emilie Jacobsen

advertorial

Vil du gerne have noget mere farve og liv ind i din bolig, kan det være en god ide, at du maler den i kontrastfarver. På den måde kan du virkelig skabe en spændende wow-effekt, som både du og dine gæster vil falde på halen over, hver gang I ser den. 

Men hvordan kan du lige bruge kontrastfarver på den bedst mulige måde? Det kommer vi ind på her. Vi er blevet inspireret af firmaet malerholte.dk. Det er et firma med stor erfaring i at male for andre. De har derfor helt styr på, hvordan du får et flot resultat, når du bruger kontrastfarver. 

Først og fremmest kan du vælge, at du kun maler en enkelt væg. Det er en nem måde at gribe arbejdet an. Både i forhold til arbejdsopgaverne og i forhold til at få noget farve ind. Samtidig kræver den ikke, at du rydder hele rummet for at få malet. Du kan bare skubbe alle møblerne væk fra den væg og dække dem af, inden du går i gang. 

maler holte

De mere vovede måder at bruge kontrastfarve

Du kan dog også male på nogle lidt mere vovede måder end bare at male en enkelt væg. For eksempel kan du dele en væg op i felter, som du så kan male i kontrastfarver. Det ser rigtig flot ud, hvis du kan få felterne til at stå knivskarpt. Det kan give en meget dynamisk effekt. 

Hvis du ikke er så meget til de knivskarpe kanter mellem farverne, kan du prøve at lade farverne glide mere over i hinanden. Dermed vil du stadig få effekten med kontrastfarver i rummet, men linjerne mellem farverne bliver mere slørrede. Det kan give en rigtig flot effekt. 

Husk, at du altid kan hyre en maler til at klare en opgave for dig, hvis du ikke selv ved, hvordan du skal løse den. 

Flere Nyheder