Sådan kommer du bedst igennem planlægningen af en begravelse

13 juni 2022 Steffen Petersen

editorial

Det er aldrig en let opgave at planlægge en begravelse. Det kan være svært at vide, hvor man skal begynde, eller hvilke skridt man skal tage. Denne guide vil give dig alle de oplysninger, du har brug for, så processen bliver så smidig og stressfri som muligt. Læs med herunder.

 

bedemand thisted

 

Start først med at kontakte en bedemand

Hvis du for nylig har mistet en af dine kære, bør bedemanden være din første kontaktperson. De vil være i stand til at hjælpe dig med alle de nødvendige arrangementer og papirarbejde. Bedemænd er eksperter i at arrangere begravelser, og de vil kunne guide dig gennem processen trin for trin.

De kan også yde støtte og råd i en utvivlsomt vanskelig og følelsesladet periode. Hvis du foretrækker at kontakte en bedemand i Thisted direkte, har de fleste bedemænd en døgnåben hjælpetelefon, som du kan ringe til når som helst.

 

Kontakt kirken

Hvis du ønsker at holde en religiøs gudstjeneste som en del af begravelsen, skal du kontakte den relevante kirke. De vil kunne rådgive dig om, hvad der er muligt, og hjælpe dig med at træffe de nødvendige foranstaltninger. Du skal som udgangspunkt vælge en dato med hjælp fra kirken for begravelsen.

Det må helst ikke være for lang tid efter at din kære døde. Hvis du er tilknyttet en kirke, så ring til dem og hør nærmere ad, hvordan du skal håndtere situationen. De vil kunne hjælpe dig med alt det praktiske.

 

Planlægning af gravøl

Mange vælger at holde noget “gravøl” efterfølgende begravelsen. Her skal du finde et godt lokale, som I alle kan være i. Måske du kan afholde det i hjemmet, hvis ikke, så findes der mange lokaler, du kan leje til dette formål. Det kan også være i sognegården, at du vælger at holde gravøllet.

Find ud af, om du vil servere lidt mad eller bare en tår kaffe og kage efterfølgende til gravøllet.

Flere Nyheder