Loading...
tømrer

Sådan laver du en brændt væg

Det lyder måske mærkeligt, at man vil lave en brændt træ væg. Men hvis det gøres korrekt, så kan resultatet blive rigtig flot, og endda helt uden at brænde hele hytten ned! Her i indlægget får du de 3 trin det kræver, for du kan lave en brændt træ væg derhjemme.

Køb forskalling

Første skridt til en flot indendørs træ væg med brændt træ er, at du køber forskalling. Forskallingen er det træ der skal brændes, og derved også det træ, som skal udgøre væggen. Når du har købt forskallingen skal du have fat i en ukrudtsbrænder, så du kan få årerne frem i træet. Dette gør du ved at placere træet på fliser eller asfalt, og herefter brænde træet, så det får det udseende du ønsker.

Ønsker du hjælp til opgaven, kan du få hjælp af en tømrer her: https://tomrerjeanalbert.dk/

Giv det lak

Brændt træ smitter af, og derfor kan det være en god idé at give det en omgang klar lak, når det er som du ønsker det. Ved at give det klar lak, så slipper du for sorte pletter på dit tøj, sorte streger i lejligheden eller huset, hvis du kommer til at røre ved det, og generelt bare alt bøvlet med det smitter af. Derfor bør du give det klar lak.

Sæt det op

Når du skal montere træet anbefaler vi, at du bruger nogle lægter, som du skruer fast i væggen. På den måde laver du ikke for mange huller i væggen, og du sikrer samtidig, at det er nemt at tage ned igen, når det skal ned. Når lægterne er sat op, kan du begynde at skrue forskallingen op på væggen. Her kan du selv vælge om alt forskalling skal være lige langt, eller om du ønsker at skære dem i forskellige længder. Ved at lave forskellige længder kan du give et unikt udtryk.