Vær forsigtig ved brug af laserskæring

27 juni 2019 Anders Lundtang Hansen
Vær forsigtig ved brug af laserskæring

Det er så smart at benytte sig af laser skæring, fordi det er noget af den mest perfekte måde at skære ting helt præcist til, da man kan indstille en computer til at gøre det, og så bliver der skåret helt til efter den mindste præcision.

Men det er således ikke børnelegetøj, for det er jo på samme måde, som du ikke ville give et barn en sav at skære med, hvis barnet var alt for lille, men i den lidt mere øvede alder, så kan man godt overlade en sav til barnet at skære med.

En laser i en computer er dog ofte autostyret, så man kan sige, hvorfor skulle man da netop ikke kunne sætte et barn til at betjene den, for den passer vel næsten bare sig selv?

Problemet er blandt andet, afhængigt af, hvilken lasermaskine man har, at den netop kører på automatik og ikke stopper for noget, så hvis barnet lige er uopmærksom, så kan det gå rigtig galt.

Dog er dette et rigtig grelt tilfælde, som der heldigvis ikke ses så tit herhjemme, fordi der er sikkerhedsforanstaltninger på de lasermaskiner herhjemme.

Men derfor skal man stadigvæk være opmærksom på, at det er noget dyrt og tungt maskineri, man har med at gøre her, hvor der skal specialister til at indstille hver gang, når noget skal skæres til.

Det er næsten kun, hvis man har flere partier af noget, der skal skæres efter de helt samme indstillinger, at man måske tilnærmelsesvis kan sætte et barn til at gøre det, da man så bare skal udskifte de valgte remedier fra gang til gang.

Dog foreslår vi, hvis du overvejer dette, at du sørger for selv eller have en anden til at overvåge processen, når den unge person gør det.

Når den unge person så er fortrolig med processen, så kan man måske sætte vedkommende på nogle mere krævende opgaver med laserskæring.

Flere Nyheder