Loading...
boligadvokat

Værd at vide når du køber bolig

Det at købe en bolig er vildt let, er det ikke? Du skal bare finde den rigtige bolig, kontakte en ejendomsmægler, og så skrive under på aftalen, og så var det det. Det ville være helt vildt rart, hvis det var tilfældet, men desværre ikke. Det kan f.eks. godt betale sig at besøge banken først. På den måde har du en god ide om, hvad du har at gøre godt med ift. budget. Derefter kan du starte jagten på dit drømmehus. Det ville nemlig være ærgerligt at forelske sig i et hus, og så ikke have råd til det.

En anden god ide er at have en boligadvokat med på sit hold. De kan nemlig sikre, at dine hårdt tjente penge ikke går til spilde, fordi du ikke lige fik set kontrakten efter i sømmene. Det kan nemlig være virkelig svært at forstå alt det juridiske lingo, hvis ikke man er uddannet i det. 

Hvad er et skøde

En af de ting, som det er godt at vide noget om, når det kommer til boligkøb, er skødet. Det er et begreb mange nok har stødt på, og det er kort fortalt bare et bevis på, at du ejer boligen. Når du laver din købsaftale, bliver den nemlig ikke offentliggjort, og der er ikke andre måder for offentligheden at vide, at boligen har skiftet hænder. Det er derfor, du får et skøde, som du også skal tinglyse. Tinglysningen er helt vildt vigtig, da det er måden, at købet bliver offentliggjort.

Hvis ikke skødet bliver tinglyst, kan du nemlig komme i problemer, da du ellers risikerer, at nogle andre tinglyser boligen før dig, sælger boligen eller måske optager lån i din bolig, og det er rimelig træls at stå med. Heldigvis er det blevet nemt at tinglyse skødet, da det kan gøres online nu om dage.