Loading...
murer

Valg af murer

Murerfaget er et ældgammelt fag der kom til Danmark samtidig med ønsket om at tilbede den kristne gud ved at bygge store og smukke kirker. Man fandt ud af at Danmark var rig på ler og derfor begyndte man også at bygge almindelige huse med mursten, da de var mere modstandsdygtige over for vind og vejr. Den øgede efterspørgsel gjorde også at det kom til et opgør imellem murerlauget og munkene om hvem der havde retten til at murer. Murerlauget vandt og munkene endte med at holde sig til det religiøse. I dag arbejdes der med at bevarer og huske de gamle teknikker. 

Valg af murer

Hvis du skal have renoveret dit hus og du har valgt en murer til at stå for arbejdet f.eks. https://www.mols2talbyg.dk/ er det en god ide at starte med at få sandblæst dit hus for gammel maling, pus og kalk. Derved står dit hus pænt og rent og det er langt nemmere for muren at lave et flot stykke arbejde, der ikke alene vil holde længere men også være langt flottere. Husk der skal være en periode i mellem renovering og sandblæsning, så murerne har tid til at tørre ellers er der risiko for fugt. 

Få mindst 3 tilbud

Når du skal vælge en murer er det en god ide at indhente mindst 3 tilbud. Derved er du med til at sikre dig selv, at du ikke ender med at betale for meget. Det giver dig en ide om hvad prisniveauet er og det er muligt at forhandle med mureren om et bedre tilbud når man kender prisniveauet. Husk det billigste er ikke altid det bedste. Der kan være mange andre faktorer der spiller ind. Som f.eks. materiale og metode valg og efterlader de det til dig, at rydde op eller kommer du hjem til et smukt nyt hus, hvor det ikke er til at se at der har været håndværkere de sidste mange uger.